Τα προγράμματα μαθημάτων για την πιστοποίηση βασικής ικανότητας εκπαίδευσης SISTEMA DINZEL® πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν από τους μαέστρους του είδους, Gloria και Rodolfo Dinzel, και διδάσκονται εδώ και 25 χρόνια στο Centro Educativo del Tango de Buenos Aires (Εκπαιδευτικό Κέντρο Τάνγκο του Μπουένος Άιρες) και στην σχολή Estudio Dinzel, με έδρα το Μπουένος ‘Αιρες Αργεντινής.

Τι παρέχει και που στοχεύει το πρόγραμμα;

Στους εκπαιδευομένους που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα παρέχεται η δυνατότητα εξέτασης για την Πιστοποίηση Βασικής Ικανότητας Διδασκαλίας Αργεντίνικου Τάνγκο SISTEMA DINZEL®, η οποία παραχωρείται από τον οργανισμό Dinzel International. Αποτελείται σπό το Nivel 1 (Επίπεδο 1) και το Nivel 2 (Επίπεδο 2).

Το Nivel 1 περιλαμβάνει τις βασικές αρχές του χορού του Αργεντίνικου Τάνγκο, τις βασικές τεχνικές, 77 φιγούρες του βηματολόγιου, επικεντρώνοντας στην κατανόηση, ανάλυση και αφομοίωση της ύλης προετοιμάζοντας τους μαθητές για το Nivel 2 και παρέχοντας μια βεβαίωση σπουδών.

Το Nivel 2 περιλαμβάνει τις υπόλοιπες φιγούρες του βηματολογίου, πιο εξελιγμένες, με βαθμό δυσκολίας μεγαλύτερο, εξειδικευμένες και πιο περίπλοκες τεχνικές, χρήσιμες ασκήσεις και αποσκοπεί στην απόκτηση της πιστοποίησης.

Την ολοκλήρωση του προγράμματος και τις εξετάσεις θα διεξάγει ο Διευθυντής του Estudio Dinzel του Μπουένος ‘Αιρες Αργεντινής, ο οποίος θα παραστεί στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2020 για τον λόγο αυτό.

Σε ποιους απευθύνεται και ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που βρίσκονται σε προχωρημένο χορευτικό επίπεδο Αργεντίνικου Τάνγκο και σε επαγγελματίες χορευτές και εκπαιδευτές χορού που επιθυμούν να κατέχουν μια ολοκληρωμένη μέθοδο διδασκαλίας με πιστοποίηση από την επαγγελματική σχολή Τάνγκο Estudio Dinzel, με έδρα το Μπουένος ‘Αιρες Αργεντινής.

Τι περιλαμβάνεται στο παρόν πρόγραμμα;

1. To παραδοσιακό βηματολόγιο Αργεντίνικου Τάνγκο (Esquema Dinzel), που αποτελείται από 250 διαφορετικές φιγούρες.

2. Μια σειρά ασκήσεων που προετοιμάζουν το σώμα για την αφομοίωση όλων των στοιχείων στατικής και δυναμικής ισορροπίας και κίνησης, με στόχο την βελτίωση της τεχνικής και της επικοινωνίας του ζευγαριού στον χορό.

3. Ανάπτυξη της ικανότητας αυτοσχεδιασμού και της μουσικότητας, αναγνωρίζοντας τα διαφορετικά στυλ του Tango.

4. Θεωρητική εκπαίδευση στην εξέλιξη του χορού TANGO ARGENTINO ανά εποχή, ιστορικές περιόδους και στυλ.

Εγγραφές και χρόνος διεξαγωγής:

Εγγραφές γίνονται στην σχολή απευθείας από 02/09/2019 έως 26/09/2019 κάθε Δευτ.-Πεμ. 19.00 – 21.00.

Ο κύκλος μαθημάτων ξεκινάει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου του 2019 και τελειώνει την 11 Ιουλίου του 2020.

Τα μαθήματα θα γίνονται Σάββατο πάρα Σάββατο 11.00 – 13.30 για το Nivel 1 και 14.00 – 17.00 για το Νivel 2.

Χώρος διεξαγωγής:

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην Catedral Estudio de Tango, που στεγάζεται Μεσογείων 57, Αμπελόκηποι, Αθήνα.

Κόστος συμμετοχής (περιλαμβάνει το ΦΠΑ 24%):

Το κόστος συμμετοχής για το Nivel 1 είναι 600€, για το Nivel 2 είναι 690€ και για τα Nivel 1+ 2 μαζί είναι 960€ και καταβάλλονται σε 3 δόσεις των 200€, 230€ και 320€ αντίστοιχα. Η πρώτη δόση καταβάλλεται με την εγγραφή σας τον Σεπτέμβριο, η δεύτερη δόση τον Δεκέμβριο (1- 15 Δεκεμβρίου) και η τρίτη δόση τον Μάρτιο (1-15 Μαρτίου).

Αν κάποιος επιθυμεί να καταβάλει όλο το ποσό εφάπαξ έχει έκπτωση της τάξης του 15% στο συνολικό ποσό.

Eξέταστρα – Εξετάσεις:

Οι εξετάσεις θα γίνουν τέλος Σεπτεμβρίου 2020 στην σχολή Catedral Estudio de Tango με εξεταστή τον Διευθυντή του Estudio Dinzel του Μπουένος ‘Αϊρες Αργεντινής.

Τα εξέταστρα είναι ξεχωριστά, κοστολογούνται 100€ για το Nivel 1, 150€ για το Nivel 2 και 200€ για τα Nivel 1+ 2 μαζί και πληρώνονται πριν τις εξετάσεις τον Σεπτέμβριο του 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο email: catedral.tango@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6971774653 για να μιλήσετε με τον υπεύθυνο του προγράμματος Ariel Horacio Fuhr.