Το πρόγραμμα μαθημάτων για την πιστοποίηση διδασκαλίας SISTEMA DINZEL® πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε από τους σπουδαιότερους Δασκάλους Αργεντίνικου Τάνγκο Gloria και Rodolfo Dinzel, και διδάσκεται εδώ και 25 χρόνια στο Centro Educativo del Tango de Buenos Aires (Εκπαιδευτικό Κέντρο Τάνγκο του Μπουένος Άιρες) και στην σχολή Estudio Dinzel, με έδρα το Μπουένος ‘Αιρες Αργεντινής.

Τι παρέχει και που στοχεύει το πρόγραμμα;

Το SISTEMA DINZEL® είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας με ύλη θεωρητική (Ιστορία, Μουσική) και πρακτική (πλούσιο βηματολόγιο και ασκήσεις) του αυθεντικού Αργεντίνικου Τάνγκο και χωρίζεται σε 2 επίπεδα.

Το Nivel 1 περιλαμβάνει τις βασικές αρχές του χορού του Αργεντίνικου Τάνγκο, τις βασικές τεχνικές, 77 φιγούρες του βηματολόγιου, επικεντρώνοντας στην κατανόηση, ανάλυση και αφομοίωση της ύλης προετοιμάζοντας τους μαθητές για το Nivel 2 και παρέχοντας μια βεβαίωση σπουδών.

Το Nivel 2 περιλαμβάνει τις πιο πολλές φιγούρες του βηματολόγιου, πιο εξελιγμένες, με βαθμό δυσκολίας μεγαλύτερο, εξειδικευμένες και πιο περίπλοκες τεχνικές, χρήσιμες ασκήσεις και αποσκοπεί στην απόκτηση της πιστοποίησης.

Η εγγραφή στο Nivel 2 απαιτεί την επιτυχή ολοκλήρωση κύκλου του Nivel 1.

Στους εκπαιδευομένους που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα παρέχεται η δυνατότητα εξέτασης για την Πιστοποίηση Διδασκαλίας Αργεντίνικου Τάνγκο SISTEMA DINZEL®, η οποία παραχωρείται από τον οργανισμό Dinzel International. Αποτελείται σπό το Nivel 1 (Επίπεδο 1) και το Nivel 2 (Επίπεδο 2) μαζί.

Την ολοκλήρωση του προγράμματος και τις εξετάσεις θα διεξάγει ο Διευθυντής του Estudio Dinzel του Μπουένος ‘Αιρες Αργεντινής, ο οποίος θα παραστεί στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2021 για τον λόγο αυτό.

Σε ποιους απευθύνεται και ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που βρίσκονται σε προχωρημένο χορευτικό επίπεδο Αργεντίνικου Τάνγκο και σε επαγγελματίες χορευτές και εκπαιδευτές χορού που επιθυμούν να κατέχουν μια ολοκληρωμένη μέθοδο διδασκαλίας με πιστοποίηση από την επαγγελματική σχολή Τάνγκο Estudio Dinzel, με έδρα το Μπουένος ‘Αιρες Αργεντινής.

Τι περιλαμβάνεται στο παρόν πρόγραμμα;

1. To παραδοσιακό βηματολόγιο Αργεντίνικου Τάνγκο (Esquema Dinzel), που αποτελείται από 250 διαφορετικές φιγούρες.

2. Μια σειρά ασκήσεων που προετοιμάζουν το σώμα για την αφομοίωση όλων των στοιχείων στατικής και δυναμικής ισορροπίας και κίνησης, με στόχο την βελτίωση της τεχνικής και της επικοινωνίας του ζευγαριού στον χορό.

3. Ανάπτυξη της ικανότητας αυτοσχεδιασμού και της μουσικότητας, αναγνωρίζοντας τα διαφορετικά στυλ του Tango.

4. Θεωρητική εκπαίδευση στην εξέλιξη του χορού TANGO ARGENTINO ανά εποχή, ιστορικές περιόδους και στυλ.

Εγγραφές και χρόνος διεξαγωγής:

Εγγραφές γίνονται μέχρι τις 19 Μαρτίου στην σχολή (Μεσογείων 57, Αμπελόκηποι, Αθήνα) απευθείας, κλείνοντας ένα ραντεβού μέσω του email : catedral.tango@gmail.com

Χρόνος και Χώρος διεξαγωγής:

Ο κύκλος μαθημάτων ξεκινάει το Σάββατο 21 Μαρτίου του 2020 και τελειώνει την 19 Δεκεμβρίου του 2020.

Τα μαθήματα θα γίνονται Σάββατο πάρα Σάββατο 11.00 – 13.30 για το Nivel 1 και 14.00 – 17.00 για το Nivel 2.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην Catedral Estudio de Tango, που στεγάζεται Μεσογείων 57, Αμπελόκηποι, Αθήνα.

 

Κόστος συμμετοχής (περιλαμβάνει το ΦΠΑ 24%):

Το κόστος συμμετοχής:

Nivel 1 ……….. 630€ (καταβάλλονται σε 3 δόσεις των 210)

Nivel 2 ……….. 720€ (καταβάλλονται σε 3 δόσεις των 240)

Η πρώτη δόση καταβάλλεται με την εγγραφή σας, η δεύτερη δόση τον Ιούνιο (1- 15 Ιουνίου) και η τρίτη δόση τον Οκτώβριο (1-15 Οκτωβρίου).

Αν κάποιος επιθυμεί να καταβάλει όλο το ποσό εφάπαξ έχει έκπτωση της τάξης του 15% στο συνολικό ποσό.

Eξέταστρα – Εξετάσεις:

Οι εξετάσεις θα γίνουν τον Ιανουαρίο του 2021 στην σχολή Catedral Estudio de Tango με εξεταστή τον Διευθυντή του Estudio Dinzel του Μπουένος ‘Αϊρες Αργεντινής.

Τα εξέταστρα κοστολογούνται ξεχωριστά : 100€ για το Nivel 1, 150€ για το Nivel 2 και πληρώνονται πριν τις εξετάσεις, τον Δεκέμβριο του 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο email: catedral.tango@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6971774653 για να μιλήσετε με τον υπεύθυνο του προγράμματος Ariel Horacio Fuhr.